Postcodeboek

Postcodeboek

postcodeboek

Postcodeboek

Postcodeboek België

De Belgische postcodes zijn in 1969 ingevoerd. In België worden de postcodes postnummers genoemd. Nummers omdat in de Belgische postcodes geen letters zitten. In België lopen de postcodes van 1000 tot en met 9999.

Postcodeboek Duitsland

In Duitsland zijn de huidige postcodes ingevoerd op 1 juli 1993. Voor 1993 bestonden de Duitse postcodes uit 2 cijfers. De Duitse postcodes zijn onder verdeeld in 9 postcode gebieden.

Postcodeboek Nederland

Het postcode boek bestaat in Nederland alleen nog maar online. Het fysieke postcode boek is sinds de komst van het Internet langzamerhand verdwenen. Tegenwoordig zijn er verschillende postcodeboeken online te vinden. Het Nederlandse online postcoderegister bevat alle postcodes. De Nederlandse Postcodes lopen van 1000 tot en met 9999.

Postcodeboek UK

In de UK worden de postcodes anders gebruikt dan in Nederland. De postcodes worden in Engeland onder het adres gezet. De postcodes beginnen met letters. Deze letters geven de regio aan. Na deze letters komen cijfers gevolgd door 1 letter. Deze cijfers en letter geven het deelgebied in een bepaalde regio aan. De overzeese gebieden bestaan uit postcodes van 4 letters.

Postcode zoeken

Postcode zoeken?